For de fleste mennesker, der danser, gælder det, at de gerne vil udvikle sig og blive bedre. Der er flere ting, du kan fokusere på, hvis du gerne vil rykke dig i din dans: Du kan tage flere klasser og workshops, du kan træne mere teknik, og du kan øve dig flere timer, end du plejer. Men én af de vigtigste ting, du kan gøre, er at finde danseundervisning, der fungerer optimalt for dig.

Du lærer bedst, mest og hurtigst, når du finder en underviser, du klikker med. Én, der forstår der, hvor du er, og som kan hjælpe dig videre derhen, hvor du gerne vil. Det er altafgørende for din udvikling som danser, at du føler dig set, hørt og rummet i undervisningen, og at der er plads til, at du kan udvikle dig i det tempo, du har behov for. Alt andet spænder ben for din udvikling.

Det er også derfor, du kan stå i en klasse med en dygtig underviser, hvor alle de andre synes, at det bare er helt fantastisk, mens du ikke helt føler, at det fungerer. Det handler for det første om smag. Og så handler det om, hvem du er på bølgelængde med, mens også om, hvordan du lærer. Vi lærer alle sammen på forskellige måder. Nogen lærer bedst ved at se, andre ved at lytte, andre ved at tale opgaven/udfordringen igennem og andre igen ved at prøve sig frem. Når du lærer at forstå, hvordan du bedst lærer, og hvad du har behov for i læringsprocessen, så bliver det også nemmere for dig at finde frem til en underviser, der matcher dine behov. Lyt til dig selv og tag dine behov seriøst. Når du finder en match-underviser, så ved du det, for så begynder du at rykke i et helt andet tempo end før. Og så bliver det rigtig sjovt at danse ♥