At lære at forstå hvordan kroppens intelligens fungerer, kan være med til at åbne op for vores indre ressourcer. Derfor er det også en god ide at arbejde med kroppens intelligens i dansen.

Vores krop lagrer alt, hvad vi gør, tænker og oplever. Alt, hvad vi møder i løbet af dagen, bliver gemt på vores krops ”harddisk” og bliver en del af den samlede pulje af erfaringer, som vores krop trækker på i fremtidige situationer. Hvis vi fodrer vores krop med for mange uharmoniske input, ender vi med at skabe energetiske blokeringer. Disse blokeringer fungerer ligesom muskelspændinger; de får os til at trække os sammen (energetisk), og de gør, at vi fokuserer på symptomet og ikke på den underliggende årsag, fordi symptomet i nuet virker mest akut.

For at skabe balance i kroppen er det nødvendigt at få løsnet op for vores energetiske blokeringer. Det gør vi ved at øve os i at tillade vores naturlige indre energiflow. Det er ikke altid nogen nem øvelse, for det betyder samtidig, at vi skal slippe alt, der hedder knokleri og forcering, og det er her, de fleste af os møder den største udfordring, ganske enkelt fordi vi er blevet så vant til at knokle. Men der er meget at vinde ved at aflære denne indgroede vane og lære at lade energien flyde frit.

Hvorfor er kroppens intelligens så afgørende at arbejde med, når vi danser? Det er den, fordi det er her, nøglen til dit dansepotentiale ligger gemt. Når du lærer at forstå din krops signaler og bruge dem til at navigere efter, bliver du en stærkere danser. Du forstår, hvorfor det er så vigtigt at lade din krop møde ny læring gennem kærlig selvstøtte og uden at bringe din indre dommer på banen. Og ikke mindst lærer du at tilgå dit indre flow, så du for alvor kan rykke i din dans.