Improvisation


* En kreativ legeplads *  

 
 

Udforsk dig selv i dansen og dansen i dig ♥ 


Dette hold er for dig, der:

* elsker at danse og gerne vil udfordres kreativt 
* er nysgerrig efter at udforske dit unikke bevægelsessprog 
* gerne vil opbygge og styrke din kreative improvisations-værktøjskasse 
* elsker kreative opgaver i dansen 
* værdsætter individuel feedback i den kreative proces 
* elsker at udforske og lege i dansen 

Om holdet: 

Dette hold er for dig, der er nysgerrig på danseimprovisation og bevægelsessprog og gerne vil udvikle og styrke dine improvisationsredskaber og udforske dine vaner i dansen, uanset dit niveau. Vi arbejder med små kreative opgaver i dansen, og du får konkrete redskaber til at styrke dit unikke bevægelsesudtryk.

Er du nysgerrig af natur, og elsker du at udforske og nørde i dansen? Så er dette hold lige noget for dig  

Holdet er en kreativ legeplads, hvor vi skaber nye bevægelser, kigger nærmere på dine bevægelsesvaner og skruer op for det, der fungerer for DIG og dit unikke udtryk i dansen. Vi arbejder med at udvide og styrke din kreative værktøjskasse og med at gøre dig tryg i improvisationen, så du kan give slip og nyde bevægelserne og tage chancer og afprøve nye bevægelsesideer.

Vi:
– eksperimenterer 
– observerer
– italesætter
– afprøver
– reflekterer 
– forstærker
– forfiner
– udveksler
– iagttager
– fordyber os

Du udforsker dig selv, din krop og dine bevægelser i og gennem dansen, og vi arbejder med at styrke dit kreative fundament, så du kan bevæge dig frit, kraftfuldt og originalt på dansegulvet  

 

Hvordan foregår undervisningen?

Vi starter altid med en grundig fælles opvarmning, der forbereder alle kroppens dele på dansens udfordringer. Der er ingen koreografi og trinkombinationer, du skal huske. Alle øvelser er improvisationsbaserede. Jeg guider dig hele vejen.

Derefter kaster vi os over små kreative improvisationsøvelser, der lægger op til nysgerrighed og eksperimentering, udfordrer dine dansevaner og styrker dit unikke bevægelsesudtryk. Vi arbejder med både kroppens og rummets linjer og med at skabe variation og kraft i dine bevægelser. Vi veksler mellem kreative danseøvelser, observation, dialog og skriveøvelser, så du lærer at se dansen og dine improvisationsredskaber fra flere sider og lærer, hvad der er dine personlige styrker og svagheder på dansegulvet, og hvordan du arbejder med dem på en måde, der støtter dig bedst. Vi arbejder både i par og individuelt, og gennem hele klassen har vi fokus på at udforske og lege i dansen.

Som intuitiv dansementor er mit fokus at guide dig trygt gennem klassen og give dig konkrete redskaber til at udvikle dig i dansen samt at skabe et trygt rum, hvor der er plads til refleksion, fordybelse og sårbarhed i den kreative proces. Jeg guider dig hele vejen gennem klassen og giver dig min professionelle intuitive feedback og mentoring undervejs. 

Jeg guider dig hele vejen gennem øvelserne, og undervisningen foregår i et stille og roligt tempo. Der er god tid og plads til fordybelse og til, at du kan stille spørgsmål og få gennemgået øvelserne langsomt.

 

Hvem er det for? 

Forløbet er for dig, der er begynder eller let øvet og ønsker at arbejde med danseimprovisationens kreative redskaber og udfordringer i et stille og roligt tempo. Det gælder både dig, der aldrig har danset før, og dig, der har danset lidt, men ikke er øvet danser. Du er også meget velkommen på holdet, hvis du er øvet danser, men f.eks. har holdt en længere eller kortere pause og har brug for en blid og rolig start på dansen. Og ja, du kan sagtens være med, selvom du aldrig har danset før. Det vigtigste er, at du er nysgerrig og åben og klar til at lære. 

Niveauet på forløbet er åbent. Det betyder, at øvelserne er på begynderniveau, altså ikke teknisk krævende, og foregår i et roligt tempo. Men jeg giver individuel feedback til deltagerne, så hvis du deltager som øvet danser, får du individuel feedback på dit øvede niveau. 

Undervisningen er for voksne. 
Jeg bliver ofte spurgt, om der kun er helt unge mennesker til min undervisning. Nej, det er der ikke. De fleste af mine elever er kvinder mellem cirka 30 og 55. 

Hvis du har spørgsmål ang. niveau m.m., er du meget velkommen til at skrive til mig på lise@liseloensmann.com.

 

Det siger mine elever om min undervisning:

”Jeg håbede at finde nogle nye teknikker til at komme i kontakt med flere sider af mig selv som danser og bevæger. Det har helt klart været en proces, jeg har været igennem de sidste 4 måneder, hvor vi er kommet til at lave noget helt andet, end jeg havde regnet med. Jeg er helt vild med dansedagbogen. Det er virkelig godt, fordi du automatisk kommer i dialog med dig selv. Dine tanker. Dit indre. Samtidig giver Lise enormt meget brugbar feedback med fokus på at åbne op for de mange (menneskelige) sider, en danser rummer. Dette hold handler om mere end teknik. Jeg føler at jeg har rykket mig på andre planer end blot dansen. Jeg er blevet mindet om, at det sind, du går rundt med i hverdagen, og det sind, du har med ind i dansesalen, hænger sammen (også noget Lise bruger tid på at snakke om, hvilket er rigtigt dejligt). Jeg ser undervisningen som en bevægelsesrejse ind i sig selv. En måde at undersøge de kompetencer, man har, og dem, man ikke troede, at man havde.”
– Oriana Vigl

”Hold op hvor får man meget ud af forløbet. Både som danser, men især også som menneske. Alle mennesker burde give sig selv den oplevelse – et forløb hos Lise. Det er guld værd. Den varmeste anbefaling herfra.”
– Anne Sofie Jørgensen

“Jeg blev opmærksom på at sætte tempoet ned og være med det, der skete i min krop, uden at tænke over det. Der fandt jeg frihed i mine bevægelser og en større kropsbevidsthed. At veksle mellem workshop og lydfiler var for mig sådan en god måde at danse og lytte med kroppen på, at udforske alle sanser i et nyt musikunivers og i visualiseringer og refleksioner. Jeg mærker og tænker dagligt over de nye erkendelser og udtryksmuligheder, som Lise støttede i Flow & Shine-forløbet. Lise er ærlig og kærlig i sin feedback, og jeg kan anbefale alle at være med, for man kan deltage lige præcis derfra, hvor man er i sit liv.”
– Karina Olsen, ergoterapeut og kunstmaler, Loka Blue

“Jeg elsker at danse, og det var nogle år siden jeg sidst havde danset, så jeg søgte et sted, hvor der var roen til at mærke forbindelsen til bevægelserne igen. Det er og var der hos Lise. Lise ser mine udfordringer, som jeg har i dansen, men hun ser især alle de muligheder, man som danser bærer. Det fungerede rigtigt godt, at vi blev gennemvarme og trygge i opvarmningen. Lise har en særlig evne til at opmuntre og udforske dansepotentialet i mig. Jeg er hver gang kommet hjem med en særlig fornemmelse i kroppen af jordforbindelse og er utrolig glad.”
– Charlotte Olling Rebsdorf

”Jeg har længe godt kunne tænke mig at komme i gang med noget udtryksfuld dans. At lære at bruge og mærke et stærkt feminint udtryk. Jeg har virkelig kunne bruge at være med til noget, der ikke bare var overfladisk og “for sjov” (ikke at det ikke var sjovt, men også seriøst). At jeg har mødt andre, der har det på samme måde, er dejligt. Lysten er der til at fortsætte og blive bedre, kunne bygge noget med det, være på et hold med samme mål/formål. Vi har øvet grundteknik, øvet at komme ned i kroppen. Det giver rigtig god mening ikke bare at flyve rundt i noget dans uden først at blive mere kropsbevidst. Tror Lise har en kæmpe skat at dele ud af. Hun ser os hver især på holdet. Ser vores stærke og usikre sider. Lise har varmt videregivet sin kunnen, udfordret hvor vi er.”
– Christina Thygesen

“Jeg var egentlig ret spændt på om min krop kunne huske at bevæge sig til musik, for det er over 10 år siden jeg stoppede som rytmisk gymnast. Men med Lises store indlevelse i hver og én af os, formåede hun at motivere og korrigere os hver på vort niveau, så alle fik “tilpas udfordringer” uanset udgangspunktet. Det synes jeg var fedt og professionelt og gjorde, at jeg kunne fordybe mig i mine egne udfordringer. Der var både teknik og dybde i hendes undervisning og masser af skøn humor og fed musik! Jeg fandt danseglæden igen og det summede af flow og glæde i min krop efter workshoppen. Hvis du er i tvivl om du skal deltage, så gør det, din krop vil takke dig for dit valg!”
– Christence Kalf, psykoterapeut & coach, www.christencekalf.dk

 

Hvor og hvornår:


Opdateres snart … 

 

Tilmelding og betaling:


DER ER LUKKET FOR TILMELDING

Prøvetime: 100 kr. 

Pris pr. måned ved ratebetaling: 600 kr. pr. hold. 

Tilmelding er bindende for hele forløbet, jf. mine handelsbetingelser.

 

 


Jeg glæder mig til at danse sammen med dig

Kærligst

       Underskrift 2

Følg Lise Lønsmann på Facebook

Meld dig ind i Facebook-gruppen “Dans med Lise Lønsmann”

Følg Lise Lønsmann på Instagram