Nogle gange når der er fart på hverdagen, og den ene dag tager den anden, så kan det være en udfordring at være nærværende. At være helt til stede med det, der er. At mærke efter og lytte indad. At følge sine behov og få sat ord på dem. For mange er ferien et tiltrængt pusterum, men ofte når vi vender tilbage til hverdagen, er der ikke sket nogen forandring. Der er igen fart over feltet, og nærværet halter indimellem. Kender du det?

Nærvær over for os selv og over for hinanden er afgørende, hvis vi vil være til stede i verden med hele os. Have os selv med, så at sige. Det er helt grundlæggende. Men hvorfor er det så nogle gange så udfordrende at være nærværende?

At være fuldt til stede i nuet og at tillade sig selv at lytte indad kræver, at vi giver plads til det, der dukker op, når vi lytter. For kun når vi giver plads til det hele, giver vi plads til væksten. Plads til muligheden for at ændre på det, der er. Til at skabe mere af det, vi gerne vil have. Forandring kræver ro og plads, og den starter altid hos dig selv.

Når vi giver os selv plads til at være den, vi er, og gøre flere af de ting, der er i linje med vores essens, så giver vi samtidig andre mulighed for at spejle sig i det, vi er og gør. Vi siger til verden: ”Jeg er til stede med hele mig. Jeg lader min essens fylde i verden. Jeg står ved mig selv.” Og den kraft, der ligger i at være nærværende og til stede i verden med hele sin essens, er livgivende, berigende og smittende. Den styrker og støtter os og skaber indre og ydre bevægelse hos os. Og bevægelse er liv ♥

Giver du dig selv plads? ♥