Ved du, hvilke ”indre knapper” du skal skrue op og ned for for skabe mere flow i dine bevægelser, når du danser? For at åbne op for dit energiflow? For at skabe et kraftfuldt udtryk i dansen?

Alle, der danser, ved, at det indimellem kan føles udfordrende. Alle har sine styrker og svagheder i dansen.  Du kender det sikkert selv. Måske er du fuldt ud bevidst om, hvor dine største udfordringer i dansen ligger. Måske ved du det nogenlunde, men er ikke helt sikker eller helt skarp på det. Måske har du slet ingen anelse. Uanset hvor bevidst du er om dine udfordringer i dansen, så er én ting sikkert: Jo hurtigere du formår at transformere dine svagheder, så de ikke holder dig tilbage, jo hurtigere kan du udvikle dig i dansen og virkelig rykke. Men den rejse er meget forskellig fra person til person. Derfor har jeg i min undervisning altid meget fokus på individuel feedback. Fordi vi hver især har brug for forskellig feedback for at kunne udvikle os.

Nøglen til at skabe mere flow i dansen og til at vækste som danser ligger i at skabe adgang til sine ”indre knapper”, som jeg kalder dem – altså at blive bevidst om, hvor de er, og hvordan du tilgår dem. Det handler om at lære at ”skrue op og ned” de rigtige steder; for intensiteten, for energiflowet og for intentionen bag bevægelserne. Om at fokusere mere nogle steder og give mere slip andre steder. Kunsten er altså at lære, hvor dine indre knapper ”sidder”. Præcis hvor. For hvis du ved det, er det blot et spørgsmål om at justere dem (og ja, justeringsprocessen i sig selv kan også føles udfordrende, men det er oftest et spørgsmål om at være tålmodig i processen). Første skridt på vejen er bevidsthed. For hvis du slet ikke er bevidst om, hvor dine indre knapper sidder, men blot prøver dig frem på må og få, ja, så ender vejen meget ofte med at blive knoklende og meget længere, end det er nødvendigt. På den måde er det at havde adgang til sit indre landskab altså EN GENVEJ, DER VIRKELIG RYKKER, når du gerne vil udvikle dig i dansen. Formår du at skabe den adgang, så er væksten et naturlig næste skridt. Den kan faktisk slet ikke undgås. Det er som at åbne for sluserne.   

I min undervisning har jeg altid fokus på energiarbejde og på at skabe bevidsthed om og adgang til ens indre knapper. Ja, vi arbejder også med helt konkrete tekniske øvelser og bevægelsesfraser og koreografi. Men vi arbejder også hele tiden med det, der ligger ”under” bevægelserne. Vi arbejder med og ud fra en forståelse af, at krop, sind og sjæl er tæt forbundet, og at det er i samskabelsen mellem de tre, at den største udvikling i dansen sker.


Kærligst

Lise
<3