Når vi danser, er der mange elementer, der skal gå op i en højere enhed, for at dansen flyder. Vi skal kunne huske de trin, vi arbejder med. Vi skal fokusere på de tekniske elementer. Vi skal sørge for at være præcise, uden at blive kontrollerende eller mekaniske i vores bevægelser. Vi skal danse sammen med musikken. Og vi skal huske at have det sjovt 🙂 Nogle gange kan alle de elementer virke overvældende, og du kender sikkert godt fornemmelsen af at sidde fast eller at være mega frustreret, fordi du enten ikke kan følge med, eller fordi det, du øver dig på, bare ikke vil lykkes.

Nogle gange handler det om tålmodighed. I de tilfælde bliver det langsomt bedre, jo flere gange du øver sekvensen eller øvelsen. Men nogle gange handler det ikke om bevægelsen i sig selv, men om energien bagved. I de tilfælde nytter det ikke noget at gentage øvelsen igen og igen uden at arbejde med den bagvedliggende energi. Tværtimod kan det gøre udfordringen endnu større, for kroppen lærer gennem repetition. Og hvis du med energien bag øvelsen bliver ved med at sende signaler til din krop om, at den skal lukke af for flowet, ja, så vokser udfordringen. 

Energiarbejde kan handle om mange ting. Rent fysisk kan det handle om, om du får brugt dit åndedræt optimalt og dermed skabt et frit energiflow i din krop. Det kan også handle om, at nogle mentale blokeringer står i vejen for den øvelse, du står over for – for eksempel fordi du synes, det er svært (hvis du fortæller din krop, at noget er svært, så forbereder du den samtidig på, at det nok går galt, dvs. at den skal være i alarmberedskab og holde lidt igen, hvilket ikke er det bedste udgangspunkt for bevægelse og flow), eller fordi du fortæller dig selv (måske mange lag nede i underbevidstheden), at det ikke vil lykkes. Energien bag bevægelserne har stor betydning for flowet i dine bevægelser. Og at skabe flow i dine bevægelser står sikkert højt på din liste, i hvert fald hvis du er den type danser, der gerne vil udvikle dig og blive bedre – og det er jeg sikker på, at du er, når du læser med her på min blog 😉 

Jeg fokuserer altid på flow og på energien bag dansernes bevægelser, når jeg underviser, fordi jeg ved, hvor stor en forskel energiarbejde kan gøre for den enkelte dansers udvikling og hvor mange nøgler, der ligger gemt her.