Er du god til at mærke efter?

Mærke dig selv? Mærke, hvad du har brug for? Mærke hvad du har lyst til? Mærke hvordan du har det?

Et af mine yndlingstemaer i min undervisning er kropsforbindelse; den forbindelse vi har til vores egen krop. Jo stærkere forbindelsen til os selv og vores egen krop er, jo bedre kan vi mærke os selv. Mærke hvordan vi har det lige nu. Mærke om vi skal sige til eller fra. Mærke om noget er det helt rigtige for os.

I dansen betyder en stærk kropsforbindelse, at du kan mærke præcis, hvor du er henne i dine bevægelser, fordi du med din bevidsthed observerer og med din krop MÆRKER dine bevægelser helt ned i mindste detalje. Det er et kraftfuldt redskab i dansen, fordi det betyder, at du kan justere fine nuancer i dine bevægelser, din kraft, din retning, din energi etc. og på den måde forfine dit udtryk og skrue op for dit nærvær i dansen.

På samme måde betyder en stærk forbindelse til dig selv, at du kan mærke præcis, hvordan du har det, hvad du har lyst til, og i hvilken retning du gerne vil gå. Det betyder, at du langt nemmere kan vælge til og fra og fokusere på det, der nærer og støtter dig, fordi det bliver soleklart for dig, hvad der er det allervigtigste for dig, og hvor du skal justere i dig selv og i dit liv for at give plads til det.

Men det kan være så sårbart at mærke efter, og derfor vælger mange at lade være. De lader være med at mærke efter og/eller overhører det, de mærker. Kender du det? For hvis vi ikke giver plads til sårbarheden, hvor skal vi så gøre af den?

Som med alt andet kræver det øvelse at mærke efter og at lære at give plads til sårbarheden. Men jo mere vi øver os, jo tydeligere bliver det også, at vores sårbarhed er en af vores største styrker. Fordi den tillader os at stå ved os selv og være med det, der er ♥

Derfor er forbindelsen til os selv og vores egen krop et af vores allerstærkeste redskaber ♥

Er du god til at mærke efter?

Kærligst
Lise