Jeg elsker at arbejde 1:1 med dansere. Det giver mulighed for at skabe ro og fokusere på præcis det, den enkelte danser gerne vil arbejde med. Nogle gange er det teknik, andre gange koreografi. Tit er det en blanding af begge dele. I samspil med danseren finder jeg frem til de elementer, vi skal arbejde med i sessionen. Det kan føles enormt grænseoverskridende for danseren at arbejde 1:1, fordi man er i fokus hele tiden og på ingen måde kan gemme sig. Men det er netop det, der gør det til en unik mulighed for at udvikle sig i sin dans; at man bliver set og guidet hele vejen og får det frem i lyset, som holder en tilbage. Det er både berigende og lærerigt, men for de fleste kræver det en portion mod.

I sessionen guider jeg danseren igennem øvelser og koreografisk materiale og giver løbende intuitiv feedback ud fra det, jeg ser og fornemmer. Jeg har fokus på de elementer, vi har aftalt på forhånd, og på danserens bevægelsesmønstre og -vaner som helhed. Vi arbejder ofte med at erstatte gamle vaner med nye, der støtter danseren bedre, og med at optimere det mentale og energimæssige fokus, så danseren lærer at opnå de ønskede resultater på en nydelsesfuld måde.

For nogen er det svært at tro på, at deres store udfordringer i dansen kan blive legende lette at gå til, hvis blot de lærer at gå til dem på en anden måde, end de er vant til. Det handler om den smerte, der kan ligge i udfordringerne, og de overbevisninger, der kan ligge til grund for dem. Hvis man i 30 år har danset ud fra en (ubevidst) overbevisning, der hedder ”X er svært” eller ”jeg er ikke god til Y” eller ”jeg er ikke sådan en, der Z” – ja, så kan det føles nærmest umuligt at ændre på det. Men det kræver som alt andet blot øvelse. Og en forudsætning for, at man kan øve sig på noget, er, at man er bevidst om det. Det er et af de vigtigste redskaber, jeg arbejder med i en 1:1-session; danserens bevidsthed om, hvordan hun bevæger sig.

Der er mange ting, der lagrer sig i kroppen og på den måde har indflydelse på ens dans; følelser, erfaringer, overbevisninger, chok, stress etc. Når man lærer bevidst at arbejde med det underliggende ”soundtrack”, som disse påvirkninger skaber, og lærer at justere det, så det støtter en i dansen, så kan man rent faktisk ændre den måde, man danser på, og transformere sine største udfordringer i dansen.

Nogle af de elementer, jeg ofte arbejder med i 1:1-sessioner er:

  • hvad man skal arbejde med for at blive stærkere danseteknisk
  • hvordan man bliver mere kraftfuld og fri i sin fortolkning af koreografi
  • hvordan man arbejder med sine personlige udfordringer i dansen, så de ikke spænder ben for en

Jeg bliver ofte imponeret over, hvor meget den enkelte danser udvikler sig i den korte tid, vi er sammen. Jeg føler mig altid meget heldig over, at jeg får lov til at være med på sidelinjen og se alle de små og store skridt, der bliver taget. Det er smukt at være vidne til ♥